Főoldal / Hírek

Együttműködési megállapodás a Debreceni Egyetemmel

Duális képzés indításáról írt alá együttműködési megállapodást a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. a Debreceni Egyetem Műszaki, Gazdaságtudományi és Természettudományi karaival. A duális képzés célja az elméleti és a gyakorlati ismeretek összekapcsolásával olyan szakemberek képzése, akiknek a szakmai tudása alkalmassá teszi őket arra, hogy a tényleges munkaerőpiacra történő belépéskor akár a közlekedési ágazatban is értékes szakemberek legyenek.

A duális képzés egy újszerű országos képzési rendszer, melynek keretében az elméleti tudás megszerzése mellett olyan munkatárs fog kikerülni a felsőoktatásból, aki kellő szakmai tapasztalattal és versenyképes tudással lép a munka világába. A DKV Zrt. úgy látja, a következő időszakban a legjobb szakemberek ebből a képzési rendszerből fognak kikerülni. A hallgatók, a képzési idő egy részében gyakorlati oktatáson vesznek részt a Debreceni Közlekedési Zrt. telephelyein, ahol a Társaság tapasztalt szakemberei segítik őket a gyakorlati ismeretek megszerzésében.

A duális formában tanuló hallgatók a képzés során az egyetemi/főiskolai anyagon túl lényegesen több tapasztalatra tesznek szert, munkaerő-piaci esélyeik, ezzel kilátásaik is meghaladják a hagyományos képzési formában tanuló hallgatók lehetőségeit.

Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően 2018/2019 tanévben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karával Számvitel MSc, Vállalkozásfejlesztés MSc, Vezetés és Szervezés MSc – Kontrolling és teljesítménymenedzsment specializáció, valamint Vezetés és Szervezés MSc – emberi erőforrás menedzsment és szervezetfejlesztés specializáció szakokra, a Műszaki Karon műszaki menedzser MSc szakra, a Természettudományi és Technológiai Karon, villamosmérnöki szakra jelentkezhetnek majd duális képzésben a fiatalok.

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

  • Felvételt nyer a hallgató a Debreceni Egyetem előzetesen felsorolt bármelyik képzésére
  • Megfelel a diák a cégnél történő kiválasztási eljáráson

A DKV Zrt. minden év februárjában a honlapján hirdeti meg azokat a duális képzési szakokat, melyekben együttműködési megállapodása van az egyetemmel. A Társaság ekkor szabja meg a jelentkezés feltételeit, a jelentkezési határidőt.

A jelentkezéshez szükséges:

  • kitöltött jelentkezési lap (honlapunkról letölthető)
  • önéletrajz, motivációs levél
  • utolsó előtti évfolyam év végi bizonyítványának másolata (BsC esetén)
  • utolsó évfolyam félévi bizonyítványának másolata (BsC esetén)
  • BsC diploma másolata
  • érettségi bizonyítvány másolata
  • nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
  • OKJ-s bizonyítvány másolata (ha van)

Hogyan történik a felvételi eljárás?

A jelentkezés lezárása után a legjobb tanulmányi eredményt elért hallgatókat a Társaság behívja egy személyes interjúra. Fontos, hogy a felvételi csak akkor sikeres, ha mind a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és mind a Debreceni Egyetem felvételi elvárásait sikeresen teljesíti a jelentkező!

Debreceni Egyetem és DKV megállapodás

Képünkön balról jobbra:

Dr. Kun Ferenc, dékán, Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar
Dr. Szűcs Edit, dékán, Debreceni Egyetem Műszaki Kar
Nagy Attila, vezérigazgató, DKV Debreceni Közlekedési Zrt.
Dr. Pető Károly, dékán, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
 
látható az ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírása után.
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.