Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
DKV hírek
Online jegy- és bérletvásárlás Debrecenben
2017. november 29.

A december hónapra érvényes napijegyeket és bérleteket már online is megvásárolhatják az e-személyivel vagy új típusú diákigazolvánnyal rendelkező utasok Debrecenben. Az új típusú, elektronikus igazolvánnyal rendelkező utasok és diákok november óta tudják bérletként használni okmányukat a DKV Zrt. valamennyi járatán.

Az elmúlt időszakban elvégzett összetett szakmai munkát követően a mostani bérletárusítási időszakban néhány kattintással, már online is megvásárolhatják az utasok a napijegyüket és bérletüket. A vásárlási folyamat, otthonról, sorban állás nélkül elvégezhető a www.dkv.hu internetes oldalon.

A webes felületen, az új típusú e-személyi vagy diákigazolvány számának a megadását követően lehet kiválasztani és kosárba tenni a megvásárolni kívánt értékszelvényeket. A rendszer, hasonlóan a bérletpénztárban történő vásárláshoz a Belügyminisztérium, illetve az Oktatási Hivatal adatbázisán keresztül ellenőrzi és igazolja a jogosultság meglétét.

Egy vásárlás során, akár több személyi igazolványra és diákigazolványra is megvásárolhatjuk a bérleteinket, oly módon, hogy minden egyes tétel kiválasztásakor meg kell adni annak az okmánynak a számát, melyre a jegyet, illetve bérletet szeretnénk feltölteni.

Folyamatosan növekvő eladási szám

Az elmúlt hónapban mintegy háromszázan váltottak elektronikus jegyet vagy bérletet, és várhatóan ez a szám folyamatosan emelkedni fog a következő hónapokban.

Októberben, az új tanévkezdés, a diákigazolvány cserék és érvényesítő matricák Oktatási Hivatalnál történő regisztrációjának hiánya, késedelme miatt több tanulónak nem volt jogosultsága a diákigazolványra bérletet vásárolni. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján az adatbázis frissítése folyamatos, így kérjük a tanulókat, hogy a novemberi bérletárusítási időszakban ismét próbálják meg a diákigazolvánnyal történő bérletvásárlást, akár otthonról online, akár állandó bérletpénztáraink valamelyikében.

Régebbi típusú e-szig – van megoldás

Szintén az elmúlt egy hónapban, a Belügyminisztériummal történt fejlesztéseknek köszönhetően, azoknak az utasainknak is van lehetőségük igazolványukra bérletet vásárolni, akiknek 2016. január 1. és 2016. november 14-e közötti kiadású a személyi igazolványuk. Az Ügyfélszolgálaton és az állandó bérletpénztárainkban, kollégáink 2017. december 10. után, a december havi bérletárusítási időszakot követően néhány lépésben elkészítik az igazolvány „utazási zsebét”. Ehhez nem kell más, mint az elektronikus személyi igazolvány, valamint az átvételkor kapott kártya, vagy az aktiváláskor megadott 6 számjegyű PIN-kód.

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek