Főoldal / Hírek

Éjszakai járatok a nyári hétvégéken teszt jelleggel

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület a DKV Zrt. közreműködésével, teszt jelleggel éjszakai autóbuszjáratokat indít Debrecenben.  A tesztüzemben öt hétvégén keresztül, összesen hét útvonalon közlekednek majd az autóbuszok.

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület a DKV Zrt. közreműködésével, teszt jelleggel éjszakai autóbuszjáratokat indít Debrecenben.  A tesztüzemben öt hétvégén keresztül, összesen hét útvonalon közlekednek majd az autóbuszok.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. a beérkezett kisebb számú lakossági igényeknek eleget téve, az elmúlt években több ízben is vezetett be éjszakai járatot az 1-es és 2-es villamosok vonalán, melyek hosszú távú fenntartása azok alacsony kihasználtsága miatt nem volt indokolt. Jelenleg éjszakai autóbuszok közlekednek a Repülőtértől,
a Nagyállomás érintésével a 2-es villamos vonalán. Ezek a járatok elsősorban a repülőjáratok indulási és érkezési idejéhez, valamint a déli ipari parkban dolgozók munkakezdéséhez és munkavégzéséhez igazodnak, de lehetőséget biztosítanak a szórakozóhelyekről történő hazajutáshoz is

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) civil szervezetként az elmúlt időszakban folyamatosan egyeztetett Debrecen Város Önkormányzatával és társaságunkkal a város teljes területének nagyobb részét lefedő éjszakai autóbuszjáratok bevezetésének lehetőségéről. 

A civil szervezet javaslata alapján az éjszakai járatok biztosításához szükséges autóbuszok a minden nap egyébként is közlekedő szolgálati járatok[1] felhasználásával, többlet járművek bevonása nélkül kerülnek kiállításra. A szolgálati járatokat - kisebb útvonal módosítással - a DKV Zrt. megnyitja az utasok számára, valamint ugyanezen autóbuszok az esti és hajnali szolgálati járatok közötti hosszabb üzemszünetben többlet járatokat teljesítenek a város frekventált részeit érintő útvonalon. A menetrendek és az útvonalak kialakítása során
a lehetőségekhez mérten figyelembe vettük a vasúti csatlakozásokat és előzetes felmérés alapján várható
helyi utazási igényeket.

Annak érdekében, hogy valós képet alkossunk az éjszakai járatok szükségességét illetően, a DERKE, a DKV Zrt. közreműködésével július 6-ától augusztus 12-éig, öt hétvégén keresztül, – ez alól kivétel a Campus Fesztivál hétvégéje, a július 20-21. – pénteken és szombaton éjszaka 90, 90Y, 91, 91Y, 92, 92A és 93-as jelzéssel, teszt jelleggel éjszakai autóbuszjáratokat közlekedtet.

A szolgálati járatokon felül közlekedő járatok költségét és üzemeltetéséből eredő egyéb többletköltségeket
a tesztidőszak alatt a DERKE pályázati forrásból finanszírozza.  A szervezet ezen felül tagjainak
és önkénteseinek segítségével elkészítette a megállóhelyi menetrendeket, melyek gyártásáról és kihelyezéséről szintén ők gondoskodnak.

Az éjszakai járatok a nappali járatokon alkalmazott normál díjszabással vehetőek igénybe. A járatokon folyamatos utasszámlálás és jegyellenőrzés lesz, annak érdekében, hogy valós információkhoz jusson az egyesület és a DKV Zrt. is az utasszámokat illetően. Az öt hetes tesztidőszak végén az összegyűjtött információkat közösen kielemezzük és természetesen amennyiben megfelelő utazási igény jelentkezik és gazdasági oldalról
is alátámasztható a járatok üzemeltetése, ezután döntés születhet a jövőbeli éjszakai járatok menetrend szerinti közlekedtetéséről.

A menetrendek megtalálhatóak a www.dkv.hu internetes oldalon, valamint a DERKE online felületein: ejszaka.derke.hu.

Éjszakai járatok menetrendje letölthető, nyomtatható formátumban:

90, 90Y, 91, 91Y, 92/92A, 93

[1] A szolgálati járatok olyan, általában utasforgalom számára nem megnyitott járatok, amelyeknek az elsődleges célja a szolgáltató alkalmazottainak, főként a járművezetőknek a munkavégzést követő hazaszállítása, illetve a munkakezdés előtt a telephelyre történő szállítása.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.