Főoldal / Hírek

Határidő előtt visszaáll a villamos közlekedés

Az összehangolt, precíz munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően a tervezetthez képest három nappal korábban, 2018. július 12-én minden helyszínen elkészültek a felújítási munkák a két villamos közös, valamint az 1-es villamos vonal önálló szakaszán. 2018. július 13-án, pénteken üzemkezdettől újra elindul a menetrend szerinti villamos-közlekedés Debrecenben.

A DKV Zrt. 2018. június 22-én kezdte el az 1-es és 2-es villamos közös szakaszán a munkákat. A Társaság a Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a  Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében és a Péterfia utcai, Simonyi úti, és Nagyerdei körúti pályaszakaszokon, összesen tizenegy helyszínen végzett pályarekonstrukciót. A Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében teljesen új pályaszerkezet épült, ami már jobban bírja a keresztirányú közúti forgalmi terheléseket. A többi helyen síncsere és pályaszerkezet megerősítési munkálatok voltak. Az összesen 369 vágány-folyóméter hosszúságban elvégzett felújítás összköltsége 132 millió forint, melyet a DKV Zrt. teljes egészében saját forrásból finanszírozott.

 A nagyszabású pályafelújításnak és karbantartásnak köszönhetően, várhatóan a teljes vonalon gyorsulhat a villamos-közlekedés, mely a későbbiekben esetleges menetidő korrekciót eredményezhet a menetrendben.

 Utasainknak és az autósoknak köszönjük a három hetes munka során tapasztalt türelmét!

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.