Főoldal / Hírek

Járművezetők Országos Versenye

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. rendezte ebben az évben az Országos Közlekedésbiztonsági Napok keretében a Járművezetők Országos Versenyét, melyet az Magyar Közlekedési Szövetség, a Hajdú-Bihar megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Volán Egyesülés is támogatta. A versenynek 2016. április 1-2. között a Társaság Salétrom utcai telephelye adott otthont. A rendezvényt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára is meglátogatta.

A Járművezetők Országos Versenyére a Magyarországon helyi és helyközi közlekedést üzemeltető társaságokat képviselő csapatok nevezhettek autóbusz-, trolibusz- és villamos járművezető kategóriában. Az ország hat, helyi közlekedést üzemeltető társasága mellett hét, helyközi autóbuszjáratokat működtető cég, Közlekedési Központ is részt vett a megmérettetésen.

A versenyre 80 járművezető nevezett 13, közösségi közlekedést bonyolító társaság képviseletében.
Autóbusz kategóriában 23 csapat vett részt 46 fővel, trolibusz kategóriában 7 csapat 14 versenyzője indult, míg villamosvezető kategóriában 10 csapat 20 versenyzője volt jelen a megmérettetésen. Az utóbbi kategória első két helyezettje képviseli Magyarországot az V. Villamosvezető Európa Bajnokságon, melynek 2016-ban Berlin ad otthont.

A verseny egy 100 pontos elméleti KRESZ-tesztből, valamint gyakorlati feladatok teljesítéséből állt. A megmérettetésre kétfős csapatok nevezhettek be, de a versenyzők külön-külön csinálták végig a feladatokat. A csapattagok az elméletben nem, de a gyakorlati versenyen fent tartózkodhattak a járművön és segíthették csapattársukat a feladatok végrehajtásában. A végén, az egyénenként elért eredményeket összesítette a versenybíróság és ennek megfelelően alakult ki a végleges sorrend.

A tényleges verseny 2016. április 2-án, szombaton volt a DKV Zrt. Salétrom utcai telephelyén. Az előző napon, 2016. április 1-jén már valamennyi Társaság képviselője megérkezett Debrecenbe, mert számukra a járművekkel történő gyakorlási, ismerkedési lehetőséget nyújtott a DKV Zrt.


Az utolsó országos járművezetői versenyt 2011-ben Budapesten rendezték meg. A DKV Zrt. öt év után vállalta magára azt a feladatot, hogy újjáéleszti ezt a nemes hagyományt.

A Járművezetők Országos Versenye fontos esemény – nem csak a közlekedési társaságok életében, - hiszen közösségi közlekedési eszközökön naponta több millió ember utazik, így azok a versenyzők és közlekedési társaságok, akik részt vettek a versenyen, sokat tesznek a közlekedés- és utasbiztonság javulásáért.

Reméljük, hogy a versenyzők, a részt vevők és a látogatók maradandó élményekkel és hasznos tapasztalatokkal távoztak Debrecenből.

A verseny kategóriánkénti végeredménye:

AUTÓBUSZ KATEGÓRIA

  • I. helyezett

350 összpontszámmal a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. járművezetői: Gara Csaba és Marczin János

  • II. helyezett

347 összpontszámmal a Volánbusz Zrt. járművezetői: D-Magyari-Burlák Zsolt Sándor és Varga Dávid Géza

  • III. helyezett

345 összpontszámmal a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. járművezetői: Mészáros András és Nagy Balázs

 

TROLIBUSZ KATEGÓRIA

  • I. helyezett

318 összpontszámmal a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. járművezetői: Orlik Balázs és Szilágyi András

  • II. helyezett

302 összpontszámmal a Budapesti Közlekedési Zrt. járművezetői: Antal Károly és Körömi Imre

  • III. helyezett

290 összpontszámmal a Szegedi Közlekedési Zrt. járművezetői: Jónácsik András Zoltán és Vámos Zoltán

VILLAMOS KATEGÓRIA

  • I. helyezett

300 összpontszámmal a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. járművezetői: Kuczora Beáta és Puskás Sándor

  • II. helyezett

265 összpontszámmal a Budapesti Közlekedési Zrt. járművezetői: Charé Ferenc és Lak Gellért

  • III. helyezett

262 összpontszámmal a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. járművezetői: Ignácz Tibor és Simon Gábor

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.