Főoldal / Hírek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A 2016. április 27-ei italfogyasztással kapcsolatos Facebook-bejegyzéshez a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. hivatalos közleményt ad ki.

Sajnáljuk azokat az eseteket, amikor ellenőreink az előírásoknak megfelelően eljárva, kénytelenek voltak megbüntetni a járatainkon az ételt- és italt fogyasztó utasainkat.

Az eset kapcsán ismét felhívjuk minden utasunk figyelmét, hogy a debreceni helyi közösségi közlekedési eszközökön évtizedek óta érvényben van az szabály, hogy a járművön tilos mindennemű étel és ital fogyasztása. Ennek oka az, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ebből adódóan a DKV Zrt.-é minden felelősség! Bármikor előfordulhat baleset és ilyenkor éppen akár egy korty folyadékból tragédia lehet. Egy hirtelen fékezés vagy manőver közben történő étel-, vagy italfogyasztás során félrenyelhet az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet. A felelősség ebben az esetben a DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűenműködő Részvénytársaságé.

Mindezen túl az étel és ital beszennyezi a jármű padlóját, a kárpitját, valamint az utasok ruházatát is. Bár a natúr ízesítetlen víz, vagy ásványvíz valóban nem hagy nyomot a járművek szövetén és/vagy az utasok ruházatán, de attól még ugyanolyan balesetveszélyes, hiszen ha a padlóra folyva, akár kis mennyiségben is csúszásveszélyt jelent, valamint egy esetleges hirtelen fékezésnél, vagy manővernél ugyanúgy félrenyelheti az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet.

Természetesen a szerdán történt legutóbbi pótdíjazási esetet kivizsgáljuk, és amennyiben a kedves utasunk Ügyfélszolgálatunkon írásban tett panaszt, arra az 1997. évi CLV. a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott időn belül megkapja Társaságunk hivatalos válaszát.

Mindazonáltal Társaságunk megvizsgálja annak lehetőségét is, hogy milyen módon lehet azt szabályozni, hogy egészségügyi okok esetén a víz fogyasztása engedélyezett legyen. – Az ételfogyasztás tilalmának enyhítésére a továbbiakban sincs módja Társaságunknak.

A szabályzat kivételeinek meghatározásáig azonban a DKV Zrt. járművein továbbra is tilos bármilyen nemű étel- és italfogyasztás.

 

DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.