ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
DKV hírek
Átadták az első Junior Debrecen Városkártyákat
2024. március 12.

Eddig 11.250 regisztráció érkezett, ennyi gyermek már biztosan díjmentesen utazhat április 1-től a DKV Zrt. járatain. Elsőként a Petőfi Sándor Általános Iskolában osztották ki a Junior Városkártyákat, a következő napokban pedig további intézményekben jut majd el a gyerekekhez a kártya.

A 6 évnél idősebb, 14 évnél fiatalabb, Debrecenben tanuló diákok díjmentesen utazhatnak a DKV Zrt. járatain a Junior Debrecen Városkártya kiváltása után, április elsejétől. 6 éves kor alatt eddig is ingyenes volt a gyerekeknek a Társaság szolgáltatása, ezt terjesztik ki 14 éves korig minden olyan gyermeknek, aki Debrecenbe jár óvodába vagy iskolába.

Több mint 17 ezer, Debrecenben tanuló gyereknek van lehetősége a Junior Városkártya igénybevételére. A Junior Debrecen Városkártyák gyártása folyamatos, a héten pedig már el is kezdődött a kézbesítésük.

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy a regisztrációs lehetőség folyamatos, akik azonban március 15-éig regisztrálnak, azoknak garantálni tudják, hogy április elején megkapják a Junior Városkártyát. A városvezető rámutatott, hogy ez a lehetőség család- és családikassza-barát is, hiszen egy gyermek esetén 57.600, két gyermek esetén 115.200, három gyermeknél pedig 172.800 forinttal járnak jobban éves szinten, mintha minden hónapban meg kellene venni a tanulóbérleteket.

Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az iskola elérése is egyszerűbbé válik a gyermekeknek, hiszen reggel a szülőknek nem feltétlenül kell autóval vinni őket. A Társaság vezetője az intézkedéstől az utasszámok növekedését várja, továbbá azt, hogy a városi közlekedés kicsit könnyebbé válhat. A DKV vezérigazgatója kiemelte, hogy a közösségi közlekedés a városi mobilitásban jelentős szerepet betöltő eszköz és reményét fejezte ki az iránt, hogy ezzel a lépéssel, a gyerekek erre való nevelésével is még kedveltebb eszköz lesz.

A Junior Debrecen Városkártyára regisztrálni az alábbi linken lehet: https://regjunior.debrecen.hu

 

 

Forrás: dehir.hu

Fotó: Kandert Szabolcs

A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el