ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
DKV hírek
DKV a Szakmafesztiválon
2024. május 29.

Újra faházak lepik el a belvárost, visszatér a Debreceni Szakmafesztivál. Június 1-jén, idén új helyen, a Dósa nádor téren lehet majd bepillantani a szakmák világába, ahol a látogatók megismerhetik a debreceni képzési és karrierlehetőségeket.

Csaknem 50 kiállító várja az arra járókat interaktív programokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, szórakoztató színpadi produkciókkal. Az esemény kiemelt stratégiai partnere a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

A Debreceni Szakképzési Centrum 2022-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre tavaszi pályaorientációs nagyrendezvényét, a Debreceni Szakmafesztivált. Idén rendhagyó módon nyárindító lesz a program, június 1-jén várja majd az érdeklődőket. A Szakmafesztivál kiemelt küldetése a pályaorientáció és a karriertámogatás a középiskolai továbbtanulás előtt álló tanulók részére, valamint a pályamódosítás iránt vágyakozó, új kihívásokat kereső felnőtteknek szóló képzéseink népszerűsítése. Az egész napos rendezvényen bemutatkoznak a DSZC intézményei, szervezetei valamint gazdasági partnerei is. Ott lesz pl. a BMW Group Gyár Debrecen, a CATL és az EcoPro Global Hungary Zrt. is, valamint a Debreceni Egyetem több kara is bekerült a kiállítók sorába.

A szervező Debreceni Szakképzési Centrum kiemelt stratégiai partnere idén a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., amely vállalattal hosszú évekre nyúlik vissza az együttműködés. A felek közös céljai, a fenntartható jövő melletti elköteleződésük, és a fiatalok karriertámogatásáért való törekvéseik párhuzamban állnak. Most ekképpen tesznek közösen a szakképzés népszerűsítéséért.

A DKV Zrt. 140 éve áll az utasok szolgálatában. Az utóbbi években a társaság fejlődése nagy lendületet vett, hiszen 2022-ben megkezdődött az autóbusz flottacsere-program, illetve 2023-ban a vállalat arculata is megújult a zöldebb és fenntarthatóbb közlekedés jegyében.

A társaság kiemelt figyelmet fordít a dolgozók megtartására, képzésükre és mindemellett a munkaerőtoborzásra. Kiemelt partnerként, a rendezvényen arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az utasokat szállító járművek forgalomba helyezését milyen sokrétű előkészítő munka előzi meg. A látogatók a DKV standjánál megismerkedhetnek majd a Debrecenben működő egységes közösségi közlekedési szolgáltatási és irányítási rendszerrel, emellett a helyszínen valós időben követhetik majd nyomon a forgalomirányítók munkáját is.

A beharangozó sajtótájékoztatón Dr. Barcsa Lajos alpolgármester úgy fogalmazott, nagyon fontos, hogy az elmúlt időszakban Debrecen létrejövő, a vállalatok által kínált sok-sok munkalehetőséget össze tudjuk kapcsolni azokkal a képzésekkel, amiket a Debreceni Szakképzési Centrum kínál. Ezeket az üres munkahelyeket be kell tölteni, azonban ez csak akkor lehetséges, ha megfelelő számú tehetség fogja választani azokat a képzéseket, amiket az oktatási paletta rendelkezésre bocsájt. Ez adja a Szakmafesztivál fontosságát, hiszen nem csak a munkáltatói igényeket közvetíti a szülők és a gyerekek irányába, de teljes karrierutakat be lehet majd járni a téren fizikailag - és már gondolatban is, készülve az elkövetkező évekre.

Pongor Csaba műszaki és üzemeltetési igazgató a rendezvény kapcsán kiemelte, a Debreceni Szakképzési Centrummal a kapcsolatát 2021-ben élesztette újjá a DKV, és 2022-ben már stratégiai együttműködést kötöttek. A duális képzésben résztvevő diákok mellett nyári gyakorlatra is szívesen fogadják a fiatalokat. A vállalat telephelyén megvalósuló gyakorlati képzés nagyon hatékony. A szakképzésben tanuló fiatalok mellett egyetemi hallgatókat, szakdolgozókat is fogadnak, ami szintén jó tapasztalatokat mutat, és remélik, hogy a jövőben minél magasabb szinten tud hozzájárulni a vállalat munkaerőutánpótlásához.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, az idei Szakmafesztivál a szakképzés egyik ünnepnapja. A legfontosabb célkitűzés ezen a napon, hogy megmutassa magát a szakképzés – de nem egyedül, hanem együtt a partnerekkel. És kik ezek a partnerek? Egyik legfontosabb a Debreceni Egyetem, aminek karaival egyre szélesebb körű együttműködésük van - például az okleveles technikus képzés terén, ahol közös képzéseket valósítanak meg. Másfelől a gazdasági partnerek, ahol a szakképzésben megszerzett tudás hasznosul. A szakképzési intézmények egy átmeneti időszakot jelentenek, a tanulmányi időszak viszonylag egy rövid időszak, a tudás kiteljesedésének helye, tere és ideje a munkaerőpiac. Debrecenben egyre gazdagabban vannak biztosítva a munkaerőlehetőségek, a nagyvállalatok mellett a KKV-szektorban is. Ők azok, akik jövőképeket nyújtanak a fiatalok számára, és akik bemutatkoznak a nagyközönségnek ezen a napon. Oldott találkozási lehetőség ez, mely a pályaorientáció egyik fontos részeként hozzájárul ahhoz, hogy a pályaorientációs döntéseiket sikerre vigyék a fiatalok.

A III. Debreceni Szakmafesztivál 2024. június 1-én, délelőtt 10 órától este 18 óráig várja a látogatókat. Minden korosztály számára tartogat érdekességeket, értékes találkozási lehetőségeket a nap, hiszen az interaktív feladatok, játékok mellett a felnőttek számára szóló képzési-és karrierajánlatok is megismerhetők a rendezvényen.

A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el