Főoldal / Hírek

S(z)ÍN-TEREK Villamos történeti kiállítás 3D-s bemutatás

Társaságunk a Csokonai Színházzal közösen rendezett kiállítást 2017. június 1. és 14. között. A nagysikerű tárlaton a látogatók megismerkedhettek a villamos-közlekedés fejlődésével, kortörténetbe ágyazva.
A kultúra és a közlekedés az idők folyamán több nagy történelmi jelentőségű megállónál találkozott egymással; 1962-ig a Csokonai Színház előtt is közlekedett villamos, valamint a közelmúltban több évben is nosztalgia villamossal népszerűsítették a DESZKA Fesztivált.

Debrecenben 1911. március 16-án indult el az első villamos. Az elmúlt több, mint 105 év regényes pillanatokat, több jeles napot is hozott a cívisváros villamos közlekedésébe. Ennek egyike volt, az „új” kék villamosok, hivatalos nevén Közúti Csuklós Villamosok elindítása, amelyek ebben az évben ünneplik 20. születésnapjukat.

Ebből az alkalomból egy kortörténetbe ágyazott, villamos történeti tárlatra invitálunk minden érdeklődőt, megállóról, megállóra:

1. megálló: 1911. - Elindul az első „villanyos”
2. megálló: 1944. - A háború okozta károk, veszteségek
3. megálló: 1960-as évek - Megjelenik a kor igényei szerint modernizált FVV típusú villamos, a debreceni-villamosgyártás
4. megálló: 1970-es évek - A villamos mellékvonalak felszámolásának, ugyanakkor a Csokonai színház felújításának időszaka.
5. megálló: 1990-es évek - Átfogó villamos járműpark fejlesztés. Megjelennek a „ KÉK” villamosok.
6. megálló: 2-es Villamos - Újra két villamos pályája van Debrecennek – tovább „zöldül” a város
7. megálló: Zöld jövő - A Főpályaudvar megépítése gyökeres változásokat hoz a helyi és helyközi közösségi közlekedésben.a debreceni közlekedés-kultúra történelmi „hullámvasútját”.

A látogatók 21. századi eszközökkel utazhattak vissza az 1900-as évek elejére és az eddigiektől eltérően új szemszögből ismerhették meg az olykor viszontagságos, olykor pedig csodálatos pillanatokat megélt villamos-történelmet.

Kérjük, tekintse meg a S(z)ÍN-TEREK Villamostörténeti kiállításunkról készült 3D-s filmünket és ismerje meg a a villamosok történelmét.

A videó ide kattintva tekinthető meg.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.