Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
Forgalmi hírek
Hétfőtől változik a menetrend
2020.11.19 Csütörtök 12:26

A veszélyhelyzet elrendelése és az ehhez kapcsolódó rendelkezések miatt 2020. november 23-tól változik
az autóbuszok, trolibuszok és villamosok menetrendje.

A közép- és felsőfokú oktatási intézményekben november 11-e óta kötelező az online oktatás, és egyre több munkáltató rendelte el a home office munkavégzést munkavállalóinak. A meghozott országos pandémiás intézkedések hatására járatainkon is jelentősen csökkent az utasszám, különösen a középiskolákat és felsőoktatási intézményeket érintő vonalakon.

A meghozott intézkedések hatására 2020. november 23-án, hétfőn üzemkezdettől módosítjuk járataink menetrendjét. Az autóbuszok, trolibuszok és villamosok tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint közlekednek, az alábbi fontos szempontok figyelembe vételével:

· Az általános iskolákat, valamint egészségügyi intézményeket és nagy foglalkoztatókat érintő járataink esetében, melyek nagyobb kihasználtsággal közlekednek a reggeli és délutáni csúcsidőszakban módosított tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint közlekedtetjük, ami azt jelenti, hogy a tanítási szünet, munkanapi menetrenden felül plusz járatokat építünk be a menetrendbe.

· A tanszünet, munkanapi menetrend bevezetése után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a teljes vonalhálózaton a reggeli és délutáni csúcsidőszakban jelentkező utazási igényeket.
Amennyiben az adott járat kihasználtsága meghaladja az 50%-ot, úgy a törvényi előírásokat is szem előtt tartva a menetrenden felül további rásegítő járatot indítunk.

A kormány által előírt járatsűrítést tehát továbbra is biztosítjuk a szükséges vonalakon.

Kijárási tilalom – módosított esti menetrend

A 20 és hajnali 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom bevezetése érinti a közösségi közlekedést is.
Az eltelt egy hét tapasztalatait megvizsgáltuk.

Továbbra is fenntartjuk 20 óra után is az egészségügyi és a többműszakos munkarendben dolgozók, műszakváltáshoz igazított utazási lehetőségeit, valamint a vidéki munkavállalók számára a vasúti és helyközi autóbuszhoz az átszállási kapcsolatokat is biztosítjuk.

A 20 óra utáni menetrend módosítás fontosabb elemei:

· Az 1-es és 2-es villamosok este nyolc óra után 15, 22 óra után pedig 20 percenként közlekednek majd.
· Egyes autóbusz vonalakon 20 óra után 30 percenként indulnak majd járatok.
· A 45-ös autóbuszok 20 óra után nem közlekednek, helyette a 25-ös és 25Y-os autóbuszok a Vámospércsi út, forduló érintésével közlekednek a Vincellér utca és a Veres Péter utca között.

A 2020. november 23-tól érvényes menetrendek:

1-es villamos    2-es villamos    3/3A trolibusz    4-es trolibusz    5/5A trolibusz    17/17A autóbusz    23Y-os autóbusz    25/125-ös autóbusz    25Y/125Y-os autóbusz    30/30A/30I autóbusz    33/33E autóbusz     45-ös autóbusz    47/47Y-os autóbusz    48-as autóbusz

Vigyázzunk egymásra!

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek