Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
Forgalmi hírek
Vágányzár a Nagyerdőn
2021.03.22 Hétfő 08:10

A Varázserdő projekt a második üteméhez érkezett, melynek részeként a Nagyerdőn átépítik az Aquaticum elnevezésű megállóhelyet, valamint négy átjárót a Pallagi úti villamos pályán. A munkavégzés miatt, 2021. április 06-án, kedden üzemkezdettől, előreláthatólag a munkálatok befejezésig, június 06-án vasárnap üzemzárásig a Pallagi út Nagyerdei körút és a Klinikák között szakaszán szünetel az 1-es villamos közlekedése. A vonalon csak átszállással lehet utazni, az Aquaticum elnevezésű megállóhely pedig kimarad.

A vágányzár miatt, az 1-es villamos vonalán a járatok két szakaszban közlekednek majd:

1. szakasz: Nagyállomás – Nagyerdei körút – Nagyállomás
2. szakasz: Medgyessy sétány – Klinikák – Medgyessy sétány (ingajárat)

Ingajárat:
- Kérjük a járművezetők fokozott figyelemmel legyenek arra, hogy a Medgyessy sétány és a Klinikák elnevezésű megállóhelyek között, az 1-es villamos ingajáratba közlekedik, ami azt jelenti, hogy a megszokottól eltérő, ellentétes irányból is számítani kell a szerelvények érkezésére.

Eljutási lehetőség az Egyetem/Klinikák irányába:
-  A Nagyerdei körút elnevezésű megállóhelyen, a leszállást követően a Medgyessy sétány megállóhelyről induló villamossal lehet tovább utazni az Egyetem/Klinikák irányába és vissza.

Eljutási lehetőség a Nagyállomás irányába:
-  A Klinikák elnevezésű megállóhelytől induló villamossal a Medgyessy sétány megállóhelyig lehet közlekedni, onnan a Nagyállomás irányába, a Nagyerdei körút megállóhelyről induló villamosra kell átszállni. Felhívjuk az utasaink figyelmét, hogy a Nagyállomás irányába közlekedő járatokra az Andaházi utca elnevezésű megálló helyett, a Weszprémy utca megállóhelyen lehet fel, illetve leszállni.

Az utazás elején érvényesített vonaljegy átszállás után is használható, azonban azt minden járművön érvényesíteni kell!

Átszállásmentes utazás:
-  Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a Nagyállomás és a Klinikák közötti szakaszon átszállásmentes utazásra is van lehetőség. Ennek érdekében igénybe vehetik a 10-es, 10A és a 10Y-os járatainkat.

A DKV Zrt.  köszöni az utasok megértését és türelmét!

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek