Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:  +36 52 531 513
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
Tanuló kombinált bérlet

PAPÍR ALAPÚ TANULÓ BÉRLET

A tanuló bérletszelvény a DKV Zrt. menetrend szerinti autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratain, a vonalak teljes hosszán érvényes.  Az érvényességi idő alatt korlátlan számú utazásra jogosít.

Tanuló bérletszelvény használatára jogosultak:

  • A 6-14 éves kor közötti gyermek.
  • Nappali és esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatásban részt vevő tanuló, középiskola, szakiskola végéig.
  • Nappali és esti tagozatos felsőoktatásban tanuló (hallgató).
  • Egyéb, a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló a 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendeletben meghatározott jogosultak.

A bérletszelvény az adott hónap 1-jén üzemkezdettől, a következő hónap 5-én üzemzárásig, magyar vagy nemzetközi diákigazolvánnyal (International student identity card), a tanintézmény által kiállított "Igazolással" vagy a DKV Zrt. által kiállított, érvényes tanuló bérletigazolvánnyal együtt használható.

A tanév első félévére szóló diákigazolvány március 31-ig, a második félévre pedig október 31-ig érvényes.

A tanuló bérletszelvény abban az esetben érvényes, ha a rajta szereplő érvényességi időtartam kezdő dátuma a diákigazolvány érvényességének lejárata előtti, például ha az első féléves diákigazolvány esetében a bérlet érvényessége március 31. előtt megkezdődött.

Az első utazás megkezdése előtt az érvényes diákigazolványon szereplő OM azonosítószámot (11 számjegyből álló tanulóazonosító szám) tintával, olvashatóan, javítás nélkül fel kell tüntetni a bérletszelvény megfelelő rovatába.

A 2012. január 1-je előtt kibocsátott, de érvényes diákigazolványokon nem minden esetben található OM azonosító. Amennyiben csak a diákigazolvány száma szerepel a diákigazolványon, abban az esetben azt a számsort kell ráírni a tanuló bérletszelvényre.

Nemzetközi diákigazolvány esetén a fénykép alatti számot kell feltüntetni a bérletszelvényen.

Diákigazolvány hiánya esetén az adott oktatási intézmény által kiállított "Igazolások" érvényességi idejükig használhatók az utazási kedvezmény igénybevételéhez. A tanuló bérletszelvényre ebben az esetben az "Igazoláson" szereplő 11 számból álló OM azonosítószámot kell feltüntetni.

A bérletszelvényt az érvényes diákigazolvánnyal együtt felszálláskor és ellenőrzéskor fel kell mutatni, az ellenőrzést végző személynek kérésre át kell adni.

A 6 éven felüli óvodások esetében a tanuló kombinált bérlet a DKV Zrt. által kiállított fényképes tanuló bérletigazolvánnyal együtt érvényes.

Az érvényesített bérletszelvény másra át nem ruházható.

Nevelési-oktatási vagy gyermekvédelmi szakellátási feladatot ellátó intézmény által vásárolt bérlet(ek) esetén a számla kiállításához nyilatkozatot kell kitölteni. A nyilatkozat letölthető a www.dkv.hu internetes oldalról.

ELEKTRONIKUS TANULÓ BÉRLET

Az elektronikus tanuló bérlet érvényes a DKV Zrt. menetrend szerinti autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratain, a vonalak teljes hosszán. Az érvényességi idő alatt korlátlan számú utazásra jogosít.

Az elektronikus tanuló bérlet a www.dkvejegy.hu internetes oldalon, valamint az állandó bérletpénztárakban, illetve egyes időszakos pénztárban, érvényes diákigazolványra vásárolható meg.

Tanuló bérletszelvény használatára jogosultak:

  • A 6-14 éves kor közötti gyermek.
  • Nappali és esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatásban részt vevő tanuló, középiskola, szakiskola végéig bármely viszonylatú utazásra.
  • Nappali és esti tagozatos felsőoktatásban tanuló (hallgató) bármely viszonylatban.
  • A Szátv. hatálya alá tartozó, valamint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nappali és esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatásban részt vevő tanuló, hallgató.

Az elektronikus havi bérlet az adott hónap 1-jén üzemkezdettől, vagy időszakon belüli vásárlás esetén a vásárlástól a következő hónap 5-én üzemzárásig használható.

Az elektronikus negyedéves bérlet az adott negyedév 1-jén üzemkezdettől a következő negyedév 5-én üzemzárásig érvényes.

Ellenőrzéskor a diákigazolványt, melyre a bérlet fel lett töltve az ellenőrnek fel kell mutatni.

Az elektronikus bérlet másra át nem ruházható.

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek