ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
DKV hírek
10 ÉVE KÖZÖSEN
2019. július 01.

2009.július 1-jétől, azaz 10 éve üzemelteti a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és az Inter Tan-ker Zrt. által létrehozott Cívisbusz Konzorcium Debrecenben a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedést. A 10 éves évforduló alkalmából az Inter Tan-ker Zrt. és a DKV Zrt. közös, ünnepélyes állománygyűlést tart. Itt osztják ki az évforduló tiszteletére létrehozott NIM-BUSZ díjat.

A DKV Zrt. villamos és trolibusz szolgáltatása az autóbusz-közlekedéssel kiegészítve, Debrecenben egy új, egységes közösségi közlekedési szolgáltatási és irányítási rendszer kialakítását tette lehetővé.

A váltással az eddigi vegyes járműpark is lecserélődött. 10 évvel ezelőtt Debrecenben 100 darab Volvo B9L-Alfa Cívis 12 típusú szólóbusz, valamint 40 darab Volvo B9LA-Alfa Cívis 18 típusú csuklós járművel, egy nap alatt történő átállással kezdte meg a szolgáltatást a DKV Zrt.és az Inter Tan-Ker Zrt konzorciuma. Ezzel a fejlesztéssel hazánkban és Közép-Európában is egyedülálló, egységes, modern járműpark jött létre. A 2-es villamos elindulásával egy időben megszűntek a 31, 32-es járatok így 15 darab szólóbusszal csökkent a városban közlekedő járművek száma. Az igények folyamatos növekedése, valamint a járműpark fiatalítása, modernizálása azonban már 2018-ban indokolttá tette az autóbuszflotta bővítését. Elsőként az ITK Reform 500 típusú szóló autóbusza állt forgalomba. Ehhez csatlakozott 2019. június 1-jén 5 db csuklós, Mercedes Conecto G típusú autóbusz, amelyek a város frekventáltabb részein közlekednek, kiszolgálva a magas utazószámot.

Debrecenben jelenleg több, mint 50 viszonylaton szállítják autóbuszok az utasokat, lefedve a város teljes területét. Kiszolgáljuk a Debrecen Airport légikikötőt is. A menetrendszerinti repülőgépek, charter járatok indulási és érkezési időpontjaihoz rugalmasan igazodva indítjuk el autóbuszainkat, szállítjuk az utasokat. Debrecenben az utazásszám autóbuszok tekintetében mintegy 75 millió évente.

A közlekedési társaság minden év júliusában, több kategóriában jutalmazza a kollégáit. Díjat kapnak azok a munkavállalók, akik 30 éve dolgoznak a társaságnál, jutalom jár a járművezetőknek a több százezer kilométernyi balesetmentes közlekedésért és vezérigazgatói dicséretben részesülnek azok a dolgozók, akik kiemelkedő eredményeket értek el munkavégzésük során. Ebben az évben az elismerések sora a NIM-BUSZ díjjal egészül ki.

NIM-BUSZ díj

A NIM-BUSZ díjat a 10 éves jubileum alkalmából hozta létre a Társaság. Elismerést kap egy, a DKV Zrt. kötelékében dolgozó autóbuszvezető valamint az ITK Zrt. egyik járműszerelője. A Díjra a jelölteket a két társaság által felállított szempontsor alapján választották ki. Autóbuszvezetők esetében kritérium volt egyebek mellett, hogy megszakítás nélkül 10 éve a Társaság dolgozója, nem volt ellene jogos utas panasz, és nem volt saját hibás káresete. A járműszerelők esetében a szakmai felkészültség, való elkötelezettség a munkatársak felé és a példamutató magatartás voltak a szempontok.  Az így megnevezett jelöltek közül, maguk a munkatársak szavazták meg, hogy ki kapja meg a NIM_BUSZ díjat. A NIM-BUSZ díjat ezentúl minden évben odaítéli a DKV Zrt. és az ITK Zrt. egy-egy dolgozójának.

Debrecen, 2019. július 1.

A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el