ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
DKV hírek
Rangos elismerés: Kiemelkedően Családbarát Hely a DKV!
2023. május 12.

Kiemelkedően Családbarát Hely 2023 díjat kapott a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. Az elismerést Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője adta át Tóth Szabolcsnak, a Társaság vezérigazgatójának 2023. május 11-én, a Pesti Vigadóban, a Családbarát Magyarország Központ Védjegy Gáláján.

A Társaságot a 100 és 1000 munkavállaló közötti kategóriában jutalmazták. A díj tökéletes visszaigazolása annak a tevékenységnek, melyet a DKV Zrt. munkavállalóinak támogatása érdekében végez és megerősíti; a vállalatnál családosként is jó dolgozni!

A Kiemelkedően Családbarát Hely díjat idén az egész országban összesen 13 cég, szervezet és önkormányzat vette át, köztük a DKV Zrt. Hajdú-Bihar vármegyében a Társaság részesült elsőként a nívós elismerésben. A győztesek között olyan vállalatok és szervezetek is találhatóak, mint a dm Kft., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Magyar Nemzeti Bank vagy a Richter Gedeon Nyrt.

A DKV Zrt. munkavállalói közösségénél, amelyben minden korosztály érintett, kiemelt szerep jut az atipikus foglalkoztatási formák mellett a sokrétű juttatási rendszernek, illetve az egészség-prevenciós programoknak. A Társaság szervezeti kultúráját a családbarát értékrend határozza meg, így intézkedéseinek irányultsága, hogy kollégái magánéleti, családi érdekeit szem előtt tartsa és a munka és magánélet közötti egyensúlyhoz segíthesse őket. Ezt a tevékenységet jutalmazták Kiemelkedően Családbarát Hely 2023 díjjal. A díj odaítélése objektív elemzésen alapuló minősítési rendszer szerint történik, ez alapján dönti el a Családbarát Magyarország Központ, hogy mely szervezetek kaphatják meg.

Az elismerés odaítélésének egyik fő szempontja az volt, hogy a Társaság széleskörűen alkalmazza az atipikus és a rugalmas foglalkoztatás formáit, mint a részmunkaidő, a rugalmas munkaidő, vagy a munkavállalói igényeknek megfelelő műszakbeosztás, de a rendszer rugalmasságát az is jól jelzi, hogy a dolgozók akár a munkarendjüket is elcserélhetik. A Társaság igyekszik rugalmasan kezelni a munkavégzés helyére irányuló dolgozói kéréseket is, legyen szó akár az autóbuszvezetők indítóhelyéről. Az irodai dolgozóknak lehetősége van Home Office és távmunka formájában az otthonukból dolgozni. A DKV a megváltozott munkaképességűek számára is lehetőséget biztosít, számos területen foglalkoztatva őket.

A díj elnyerésében a Társaság dolgozói juttatásainak széles skálája is szerepet játszott. A munkavállalók éves szabadjeggyel díjmentesen használhatják a Társaság járatait, a DKV kedvezménykártyával pedig számos partnernél kedvezményesen vehetnek igénybe szolgáltatást. További juttatások az élet és baleset biztosítás, az egészségbiztosítás, a fizetési előleg, a munkáltatói kamatmentes kölcsön, a szülési támogatás és a CSED-en, vagy GYED-en tartózkodók oktatással történő reintegrálása.

A szervezeti szolgáltatások közül kiemelendő a családtagokra is kiterjeszthető céges telefonflotta kedvezmény, a kedvezményes gyermektáborozási lehetőség és a kedvezményes üdülési lehetőség a DKV mátrafüredi és tiszafüredi üdülőiben. A vállalat idén nyáron, teszt jelleggel tábort szervez a dolgozók gyermekeinek – amely a szülők részéről csak minimális anyagi vonzattal jár – ezzel segítve őket a nyáriszünet alatti gyermek-felügyeletben. A dolgozóknak a DKV rendezvényeket is szervez, a gyerekek pedig Mikulás csomagot is kapnak. Az egészségfejlesztésre is hangsúlyt fektet a Társaság; mentálhigiénés tanácsadással segíti a dolgozókat; pszichológus és coach is rendelkezésre áll. A DKV belső kommunikációs online rendszerrel, a „BIK”-kel teszi könnyebbé a dolgozók tájékoztatását, ahol a Társasággal kapcsolatos aktualitások, hasznos információk és képgalériák találhatók.

Fontos, hogy a Társaság a családbarát intézkedésekről évente munkavállalói elégedettség-mérést végez, hogy célzottan és hatékonyan segíthesse a dolgozókat. A DKV Zrt-nél további családbarát intézkedések előkészítése zajlik, egy 5 éves stratégiai terv részeként. A cél, hogy a családi életben kiegyensúlyozott munkavállalók hozzájárulhassanak az elkötelezettségükkel a szervezet sikeréhez, ahogy azt eddig is tették.

 

Fotó: Bodó Gábor - KIM 

 

Debrecen, 2023. május 12.

A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el