ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
DKV hírek
Európai Mobilitási Hét, Autómentes Nap - szeptember 22.
2019. szeptember 11.

Debrecen Megyei Jogú Város döntése értelmében, Debrecen idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és Nemzetközi Autómentes Nap rendezvénysorozathoz, melyet az idei évben 2019. szeptember 16. és 22. között szerveznek meg Európa mintegy 2500 városában.

A debreceni programok szervezésével, összehangolásával újra a DKV Zrt.-t bízta meg a város vezetése.

Minden évben készülünk valamilyen újdonsággal erre a napra.  Idén a környezettudatosság, a fenntartható közlekedés jegyében az alternatív közlekedési eszközök lehető legszélesebb spektrumát szeretnénk felvonultatni, ugyanakkor a szabályos közlekedés fontosságát továbbra is kiemelni.

Az idei évben először egész heti programsorozattal készül a DKV Zrt. az Európai Mobilitási hét keretében, melynek során a környezetvédelem és a közösségi közlekedés kapja a fő figyelmet.

Óvodásoknak, általános és középiskolásoknak meghirdetett VillamosAutóbuszTrolibusz? Mobilitás!, azaz a „VAT”? Mobility! játék lehetőséget teremt arra, hogy az oktatási intézmény keretei között pedagógus irányítása mellett kerüljenek közelebb kicsik és nagyok a környezetvédelemhez, valamint a közösségi közlekedéshez.

Az idei évben először egy hétköznapi napon is lesz lehetőség arra, hogy bárki személygépkocsijának, motorjának érvényes forgalmijával díjmentesen utazzon autóbuszon, trolibuszon és villamoson.
Ehhez nem kell mást tenni, mint 2019. szeptember 18-án, szerdán otthon hagyni a gépjárművet és közösségi közlekedési eszközre pattanni. Akár az egész család együtt utazhat, hiszen egy érvényes forgalmival 2 felnőtt és 2 gyermek utazhat együtt. Ehhez a naphoz kapcsolódóan hirdeti meg a DKV az Óvom a környezetem, DKV-val közlekedem című szelfi játékot.

A DERKE jóvoltából lesz Eljutási „verseny”, melynek lényeg, hogy autóval, kerékpárral és villamossal a KRESZ-szabályainak betartása mellett ugyanazt a távot kell megtenni. Az útról felvétel készül, melyet 2019. szeptember 22-én vetítünk le, az Autómentes Napon. Ha kíváncsiak, hogy mely közlekedési eszköz nyeri meg a „versenyt” látogassanak el a Nagyerdőre.

Az Európai Mobilitási Hét lezárásaként idén is lesz Autómentes Nap a Nagyerdőn 2019. szeptember 22-én. Ezen a napon is díjmentes lesz az utazás autóbuszon, trolibuszon és villamoson is érvényes forgalmi engedély felmutatásával.

A Ködszínház melletti területen a nap folyamán elektromos autók, közösségi közlekedési járművek bemutatója, ügyességi játékok, totók mellett egész napos programmal várja az érdeklődőket még a HBM Rendőr-főkapitányság, a Balesetmegelőzési Bizottság, a HBM Katasztrófavédelem, a Magyar Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat, a Debrecen Airport, DV Parking KFT., a DERKE, a Zsuzsi Erdei Vasút, a Tündérkör Alapítvány, a DSZC Mechwart András Szakgimnázium, a Nimendee Kft., a DKSI és a Közlekedéstudományi Intézet.

A Tündérkör Alapítvány jóvoltából lesz Légfuti a Nagyerdei Stadion körül 1800 méter hosszon, Debrecen város tiszta levegőjéért, a DKSI jóvoltából lesz KRESZkerék szabályossági kerékpárverseny, a DKV idén is megrendezi az Útrakelő közösségi közlekedési versenyét. A Nimendee pedig a segway szerelmeseinek hirdetett meg ügyességi versenyt, látványos pálya összeállításával.

A látogatókat a DSzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma Lego robotokkal várja, melyeket távirányítással akadálypályán lehet végigvezetni illetve Lego szumó robot bemutatóval tesszük élvezetesebbé a vendégek számára a rendezvényt.

A DKV jóvoltából lesz troli-túra a Nagyerdőn, valamint a 135 éves jubileum kapcsán ekhós szekérrel járhatják be az érdeklődők az egykori 3-as villamos vonalát.

A versenyeken legjobban szereplők a sok értékes ajándék mellett, hőlégballonnal is felemelkedhetnek majd.

A színes szakmai programok mellett zenei programokkal is kedveskedünk az érdeklődőknek.
Az Autómentes Napon 12 órától kezdődnek majd a gyerek és felnőtt zenei programok. A fellépők között láthatjuk Réti Tibi bácsit, a Kuckó Művésztanyát, a Valcer Táncstúdiót, a Rock Sulit, operett előadást könnyedén, és az egész napos program a mindenki számára ismert Desperado zenekar koncertjével zárul este hat órakor.

Az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap részletes programja megtalálható a DKV hivatalos Facebook oldalán (www.facebook.com/dkvdebrecen). Csatlakozz eseményünkhöz!

Minden érdeklődőt szeretettel vár a DKV Zrt. és a társszervezők!

Debrecen, 2019. szeptember 11.

 

AUTÓMENTES NAP, NEMZETKÖZI TROLINAP, 2019- SZEPTEMBER 22., VASÁRNAP
PROGRAMOK

helyszín: Nagyerdő, Ködszínház

9:00    DKV Útrakelő közlekedési verseny, indulás

           Kitelepülő közreműködők standjának nyitása

10:00 Hivatalos megnyitó, színpad

11:00  Tündérkör Alapítvány Légfuti, rajt, Ady Endre út

11:30  DKSI KRESZkERÉK verseny, indulás, Olág Gábor – Ady Endre kereszteződésnél

12:00  Réti Tibi bácsi gyermekkoncert, színpad

12:30  Nimendee Kft, segway ügyességi verseny, Ködszínház mellett

12:30  Agóra Tudományos és Élményközpont, bemutató, színpad

13:00  Valcer Táncstúdió, táncbemutató, színpad

14:00  Kuckó Művésztanya, előadás, színpad

14:00  DKV Troli-túra, Ady Endre út

14:00  DKV Fedezzük fel Debrecen régi villamos vonalait: 3-as villamos vonal ekhós szekérrel, Pallagi út, Aquaticum megálló mellől

15:00 RockSuli, koncert, színpad

15:00  DKV Troli-túra, Ady Endre út

15:00  DKV Fedezzük fel Debrecen régi villamos vonalait: 3-as villamos vonal ekhós szekérrel, Pallagi út, Aquaticum megálló mellől

16:00 Eredményhirdetés, színpad

16:00  DKV Troli-túra, Ady Endre út

16:00  DKV Fedezzük fel Debrecen régi villamos vonalait: 3-as villamos vonal ekhós szekérrel, Pallagi út, Aquaticum megálló mellől

17:00 Dallamok szárnyán, opera bemutató, színpad

17:00 Hőlégballon emelkedés, színpad mellett

18:00  Desperdo, koncert, színpad

A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el