Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
DKV hírek
A DKV Zrt. és az Inter Tan-ker Zrt. közös közleménye
2020. március 05.

A koronavírus gyors ütemű terjedése miatt, munkavállalói és utasai védelme érdekében megelőző intézkedéseket vezet be a DKV Zrt. és az Inter Tan-ker Zrt.

Járvány nincs!
Fő szempont a megelőzés

A koronavírus gyors ütemű terjedése miatt, munkavállalói és utasai védelme érdekében megelőző intézkedéseket vezet be a DKV Zrt.

Március tizedikétől négy héten át, minden nap fertőtlenítik a forgalomból levonuló villamosok és trolibuszok utasterét és vezetőfülkéjét is. Így a telephelyen sem áll majd bent esetlegesen fertőzött jármű. A szakemberek éjszaka, megfelelő védőruházattal, védőeszközökkel felszerelve dolgoznak majd és permetezéssel juttatják fel a szert a felületre. 

A vegyszer, a foglalkozás-egészségügy előírásainak megfelelően, vírusölő hatású és biztonsági adatlappal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egészségre nem káros, nem minősül veszélyes anyagnak a tároláshoz használt eszköz sem.  Hatását 15 perc után fejti ki és egy napig nyújt védelmet. Ezért kell napról-napra, minden járművön megismételni az eljárást.

A járművek fertőtlenítésével egy időben, a DKV Zrt. valamennyi férfi és női mosdójában, vírusölő, pumpás kézmosószer lesz kihelyezve. Mellette természetesen megmarad a szappan-adagoló is.

Felhívjuk a kollegák figyelmét, hogy a vírusölő szer már egy-két pumpált mennyiség esetén is kifejti hatását. Ne pazaroljuk, nagyobb mennyiség használatánál sem nyújt nagyobb védelmet és a bőrt is száríthatja.

Az intézkedés fontosságára a foglalkozás-egészségügy képviseletében az üzemorvos és a forgalmi fizikai munkavállalók munkavédelmi képviselője is felhívta a figyelmet.

A fertőtlenítések tehát egy hónapig tartanak majd. A továbbiakról, a négy hét tapasztalata és az addig kialakuló járványügyi helyzet tükrében dönt majd a társaság.

 

Az Inter Tan-Ker Zrt. megkezdi autóbuszai fertőtlenítését

Az Inter Tan-Ker Zrt. felkészült a közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszainak folyamatos fertőtlenítési feladataira, valamint a saját munkavállalóinak egészségügyi védelmének fokozására. A vállalat debreceni, budapesti és kecskeméti telephelyein folyamatosan, napi rendszerességgel fertőtlenítik az autóbuszokat és megfelelő higiéniás készítményekkel látják el az ott dolgozókat.

A koronavírussal összefüggésben a világ számos országában, az Európai Unióban és Magyarországon is már – a veszélyeztetettség mértékével arányos – intézkedések léptek életbe. Ezekkel összhangban a közösségi közlekedés területén is szükségszerűvé váltak a megfelelő, egészségügyileg indokolt lépések megtételei.

Az Inter Tan-Ker Zrt. szolgáltató partnereivel egyeztetve, a hazai kormányzati szervek, hatóságok intézkedései és ajánlásai alapján megkezdi valamennyi autóbuszának folyamatos fertőtlenítését az utazóközönség és a saját dolgozói egészségügyi védelme érdekében. Ezt az óvintézkedést mindaddig érvényben tartja a vállalat, ameddig az egészségügyi szempontból indokolt. Minden további intézkedésről szolgáltatói partnereinkkel közösen tájékoztatni fogjuk utasainkat.

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek