Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
DKV hírek
Újabb mérföldkő az elektronikus jegyvásárlásban
2020. március 30.

A DKV Zrt. a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egy innovatív fejlesztésnek köszönhetően azon utasok számára is lehetővé teszi az elektronikus bérletvásárlást, akik 2000. január 1-je után kiadott, kártya típusú személyigazolvánnyal rendelkeznek. 

Ezek az utasaink, 2020. április 1-től személyi igazolványuk számának megadásával vásárolhatják meg az elektronikus jegyeket és bérleteket.

A DKV Zrt. honlapján az online jegyvásárlás menüpont alatt akár otthonról, akár mobiltelefonon keresztül, akár a pénztárainkban vásárolható 1-,3-, 7 napos elektronikus jegy illetve elektronikus bérlet. Ez kiváltja az ezzel az azonos típusú papíralapú értékszelvények használatát.

 A 2000. január 1-je után kiadott kártya típusú személyi igazolvánnyal a következő elektronikus termékeinket vásárolhatják meg utasaink:

  •  1-,3-, 7 napos jegy
  • Általános félhavi bérlet
  • Általános havi bérlet
  • Kiegészítő általános havi bérlet
  • Kisgyermekes havi bérlet
  • Nyugdíjas havi bérlet
  • Nyugdíjas negyedéves bérlet

Az utazáskor a személyi igazolvánnyal tudjuk igazolni a megvásárolt elektronikus termékek érvényességét, ellenőrzés alkalmával ezt kell felmutatni az ellenőröknek.

A kedvezményeket tartalmazó elektronikus termékeink (nyugdíjas, kisgyermekes), jogosultsági köre és a felhasználási feltétételei nem változtak, azok azonosak a papír alapú bérletek vásárlására vonatkozóakkal.  Ezért elengedhetetlen, hogy a kívánt bérlettípushoz érvényes, elektronikus bérletigazolvánnyal rendelkezzenek ezen utasaink. Az elektronikus bérletigazolványt az érvényes papír alapú bérletigazolvány alapján a jogosultságot igazoló dokumentumok bemutatásával a DKV Zrt. állandó bérletpénztáraiban valamint a megbízott ügyfélszolgálaton díjmenetesen rögzítik.  Azok érvényességének idejét, a járványhelyzetre való tekintettel, 2020. június 30-ig meghosszabbítottuk!

A társaság kéri az utasokat, éljenek a lehetőséggel, csak indokolt esetben keressék fel a bérletpénztárakat!
A nyugdíjas és kisgyermekes bérlet használatára való jogosultságról és a bérletigazolvány készítéséhez szükséges iratokról bővebben itt tájékozódhat: www.dkv.hu/utazasi_jogosultsagok.

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek