Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
DKV hírek
Debrecen városkártya
2020. május 29.

Most igazán jó debreceninek lenni! A júniustól kiváltható Debrecen Városkártyával olyan előnyöket és kedvezményeket élvezhetnek a debreceni állandó lakcímmel rendelkező lakosok, amelyek egyedülállóak az országban.

Évek óta vizsgálja a városvezetés egy, a debreceniek számára több szolgáltatást nyújtó Debrecen városkártya bevezetését. A Belügyminisztériummal együttműködve most olyan rendszert sikerült kiépíteni, amely egyedülálló az országban.

 • Debrecenben jön létre először az országban az e-személyigazolvány alapjaira épülő első okos városkártya – mondta Papp László polgármester - Ezt a kártyát a debrecenieknek készítettük, hogy érezzék: ebben a városban ők az elsők – folytatta a városvezető.
 • Olyan megoldás keletkezett, ami mintaértékű az ország számára. Ezt a megoldást, ezt a szolgáltatást ki fogjuk ajánlani a többi város felé. Abban bízok, hogy el fog terjedni az országban – mondta Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára.
 • Ez a kártya sokkal több, mint egy kedvezmény-kártya: ez egy identitáskártya. Annak az összefogásnak a jelképe, ami jellemzi Debrecent – fogalmazott Széles Diána alpolgármester.

KI VÁLTHAT?

Bárki igényelhet Debrecen városkártyát, aki rendelkezik állandó debreceni lakcímmel, azaz debreceni lakcímkártyával és elmúlt 3 éves.

HOGYAN?

Az igényléshez érvényes személyigazolványra és lakcímkártyára, email címre, valamint egyszeri 1.000 forint előállítási díjra van szükség. A kártya 3 évig érvényes, meg nem hosszabbítható. Belügyminisztérium nyilvántartásába (KKSZB) kérdez be a rendszer a jogosultság ellenőrzéséhez minden alkalommal, amikor használják.

HOL VÁLTHATÓ?

3 helyszínen készíttethető el a kártya 2020. június 2-tól:

 • Malompark [DV Parking Ügyfélszolgálati iroda], 
 • Pallagi út / Aquaticum [VisitDebrecen PopUp értékesítőhely], 
 • Nagyerdei Stadion [DVSC Shop],
 • Ügyfélszolgálat: Malompark II., I. emelet, DV Parking iroda

HOL HASZNÁLHATÓ?

Június 15-től 3 elfogadóhelyen azonnal használható:

 • Aquaticum Debrecen Strand - kedvezményesen lehet belépőt és bérletet vásárolni az új Aquaticum Debrecen Strandon, akár 30 százalékkal is olcsóbban lehet strandolni a városkártya tulajdonosoknak. 
 • Nagyerdei Kultúrpark – debrecenieknek június 15-től éves bérlet kedvezményt biztosítanak
  Felnőtt bérlet: 15.000 Ft helyett 12.000 Ft
  Nyugdíjas bérlet: 13.000 Ft helyett 10.000 Ft 
  Diák bérlet: 12.000 Ft helyett 9.000 Ft 
  Gyermekbérlet: 11.000 Ft helyett 8.000 Ft   
 • DKV - a közösségi közlekedésben jegyként és bérletként használható: városkártyára is vásárolható online bérlet vagy jegy, így aki nem rendelkezik e-személyi igazolvánnyal, ezzel a városkártyával tud utazni.

A rendszer kiépítésének első ütemében ezen szolgáltatóknál használható a városkártya. Később szeretnénk fejleszteni egyrészt a kártya nyújtotta szolgáltatások körét újabb platformok bevezetésével, másrészt szeretnénk bevonni más szolgálatókat is a rendszerbe.

HOGYAN HASZNÁLHATÓ?

A Debrecen városkártya mérete megegyezik a személyi igazolvánnyal. Egyik oldalán a korábban szavazás során győztes fotó, a Debrecen logó és a kártya sorszáma található. A másik oldalán egy fotó a tulajdonosról, amelyet vagy az igénylés helyszínén készítenek el vagy – ha e-személyi igazolvánnyal rendelkezik a tulajdonos – akkor a személyi igazolványáról visznek át a városkártyára. Emellett ezen az oldalon szerepel a tulajdonos neve és a városkártya lejárati ideje.

Amikor a tulajdonosa használja a városkártyát, akkor az elfogadóhelyen ellenőrzik a kártya érvényességét vagy a sorszáma alapján, vagy – ha az elfogadóhely rendelkezik a szükséges kártyaolvasóval -, egy beépített chip segítségével. A rendszer össze van kötve a Belügyminisztérium nyilvántartásával, így azonnali, naprakész információt tudnak biztosítani arról, hogy a tulajdonos rendelkezik-e állandó debreceni lakcímmel.

Ha a tulajdonos a lejárati idő előtt elköltözik Debrecenből, akkor a megadott e-mail címére érkezik egy levél a kártya érvényességének felfüggesztéséről, de amennyiben a tulajdonos igazolja a jogosultságát, újra használhatja azt. 

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek