ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
Közösségi közlekedéssel
a zöld környezetért!
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 52 531 513
DKV hírek
Bővül a valós idejű tájékoztatás
2023. január 16.

A TransIT mobil alkalmazás után további két felületen is elérhetővé teszi a DKV Zrt. valós idejű utastájékoztatását. A Társaság a mai naptól a menetrend.app mobiltelefonos alkalmazáson és a Google Térképen is megjelenteti ezeket az információkat az utasok számára.

A valós idejű utastájékoztatás- és utazástervezés bővítésének fontos pillére a több, mint 10 éves Debrecenben kifejlesztett Android és Huawei operációs rendszerű mobilkészülékeken elérhető menetrend.app nevű okostelefonos applikáció. Az alkalmazás újabb platformot biztosít a DKV Zrt. villamos, trolibusz és autóbusz járataival történő utazások valós idejű, pontos megtervezéséhez, amelyhez a Társaság a szükséges debreceni közösségi közlekedési adatokat megosztja az alkalmazás fejlesztőjével.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás megbízható menetrendi adatokkal szolgál az utazóknak, GPS alapján elérhetők a közeli megállók és indulási időpontok is. A járatokat az applikációban valós időben lehet látni, akár egyidejűleg valamennyit közös térképen megjelenítve nyomon lehet követni az átszállási lehetőségekkel együtt. A napi utazáshoz leggyakrabban használt megállóhelyek és viszonylatok a kedvencek közé elmenthetők, így megnyitást követően minden releváns információ azonnal rendelkezésre áll.
A DKV Zrt. által kiadott aktuális forgalmi hírek itt is olvashatóak, melyek további segítséget nyújthatnak az utazás tervezésekor.

A Google Maps az egyik legelterjedtebb online térképes felület, több milliárd utas használja világszerte utazása megtervezéséhez.

A debreceni menetrendi információk mellett immár a valós idejű utastájékoztatáshoz szükséges adatok ezen a felületen is megjelennek. Mindez lehetővé teszi, hogy az utasok akár útközben is újratervezhessék utazásukat. A Google Térképen a több, mint 5 éve elérhető menetrendi információkon túl az adott járat pontos érkezésének ideje, a legközelebbi megálló vagy az átszállási pontok is láthatók. Az útvonaltervezés során mind a Google Maps, mind a menetrend.app kalkulál a megálló eléréséhez szükséges rágyaloglási idővel is. A program az alap applikációk részeként ma már szinte minden okostelefonon megtalálható, Androidon és iOS-en egyaránt. A Google Maps ezen kívül elérhető asztali számítógépen és mobiltelefonon böngészőn keresztül is.

A menetrend.app és a Google Maps alkalmazások mellett a TransIT DKV applikáció továbbra is elérhető marad Androidon és iOS-en a felhasználók számára.

A Google Maps-en és a menetrend.app alkalmazásban most elindított valós idejű utastájékoztatás működésével kapcsolatban a Társaság várja a visszajelzéseket, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassa utasai számára.

 

 

Transit DKV
Töltse le applikációnkat Android vagy iOS rendszerű eszközére!
Ügyfélszolgálat
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati feladatait a DV PARKING Kft. látja el
Járműveink
Tekintse meg a DKV Zrt. járműparkját!
3D modellek és videók
Villamos 3D modellek és VR filmek