Főoldal / Forgalmi hírek

Pályakarbantartás és csomópont átépítés egy időben

2019.06.07 Péntek 10:35

A DKV Zrt. annak érdekében, hogy a legkisebb mértékben zavarja a menetrend szerinti közösségi közlekedést a Pallagi úti körforgalmi csomópont átépítéshez kapcsolódó forgalomkorlátozás idején végzi el a 2019. évi pályakarbantartást az 1-es villamos vonalon. A saját forrásból végzett síncserét és karbantartást 2019. június 15. és július 8. között üzemszünetben végzik el a szakemberek.

A Nagyerdei körút és a Pallagi út körforgalmi csomópont kialakításának munkái ahhoz a szakaszhoz érkeztek, melyet csak a Klinika főépület és a Pallagi út közötti szakasz lezárásával lehet elvégezni, ami érinti a közösségi közlekedést is.
A forgalmi rend változás ideje alatt, 2019. június 15. és július 16. között változik az 1-es villamos közlekedése és a 10/10A/10Y-os, 12-es, 13-as, 22-es és 24-es autóbuszok útvonala.

Ez idő alatt megújul az 1-es villamos vonal több szakasza is, melyet saját beruházás keretében végez el a DKV Zrt.

Részletes közlekedési rend változások:

VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS

1-ES VILLAMOS
A körforgalom kialakítása érinti a villamospályát is, ezért az 1-es villamosok 2019. június 15-én, szombaton üzemkezdettől két szakaszban közlekednek:
Nagyállomás – Aquaticum – Nagyállomás, valamint a Medgyessy sétány – Klinikák – Medgyessy sétány

Az útlezárás ideje alatt az Aquaticum és a Klinikák megállóhelyek között a villamos-közlekedés szünetel!

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a fenti időszakban a teljes 1-es villamos vonalon csak átszállással lehet közlekedni.

Megállóáthelyezés:
A Klinikák elnevezésű villamos-megállóhelyet a kivitelező lezárja, ezért a villamosok a 60 méterrel előrébb kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg. Az ideiglenes megállóhely az autóbusz-megállóhellyel párhuzamosan van,a jelenlegi taxiállomásnál.

Átszállási lehetőségek:
Egyetem/Klinikák irányába: A Nagyerdei körút elnevezésű megállóhelyen történő leszállást követően
a Medgyessy sétány megállóhelyről induló villamossal utazhatnak tovább az Egyetem/Klinikák irányába.

Nagyállomás irányába: A Medgyessy sétány elnevezésű megállóhelyen történő leszállást követően a Leveles Csárdánál található ideiglenes megállóhelyről induló villamossal utazhatnak tovább a Nagyállomás irányába.

Kérjük utasainkat, hogy a kellemetlenségek elkerülése, és a könnyebb utazás érdekében utazás előtt tájékozódjanak a megváltozott villamos-közlekedésről és mindenképpen figyelmesen olvassák el a megállókban kihelyezett tájékoztató táblákat.

AUTÓSOK FIGYELEM!

A Simonyi út és a Nagyerdei körút kereszteződésében a forgalmi rend változás ideje alatt kétirányú villamos-közlekedés lesz.

Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében ne megszokásból, hanem minden esetben a kihelyezett KRESZ –tábláknak megfelelően közlekedjenek!
 

Pályakarbantartás hét helyszínen az 1-es villamos vonalán

A Nagyerdei körút és Pallagi út csomópontjának átépítésének ideje alatt a DKV Zrt. elvégzi az éves pályakarbantartást az 1-es villamos vonalán, mely a biztonságos közlekedés fenntartásához elengedhetetlen.
A Péterfia utcán és a Nagyerdei körúton összesen hét helyszínen, 184 vágányfolyóméteren cseréli ki a kivitelező a síneket. A 46, 5 millió forintos beruházást a DKV Zrt. saját forrásból végzi.

A síncserét és pályakarbantartást 2019. június 15. és július 8. között üzemszünetben, a villamos-közlekedés fenntartása mellett végezzük, ezzel is megkönnyítve a villamos nyújtotta szolgáltatást igénybevevők utazását.

Átmenetileg megszűnik a balra kanyarodás
A pályakarbantartás egyik helyszíne a Péterfia utca Egymalom utca kereszteződés. Várhatóan 2019. június
22-én és 23-án ezen a szakaszon a pályaburkolatot is kicseréli a kivitelező, és újra aszfaltozza. Ennek ideje alatt az Egymalom utcából a balra kanyarodás átmenetileg tilos lesz, az autósok csak jobbra fordulhatnak rá a Péterfia utcára.

Éjszaka nem használható az Egyetemi parkoló
A Nagyerdei körúton történő síncsere ideje alatt éjszakánként nem tudják az autósok használni az Egyetem elnevezésű megállóhelynél található zsákparkolót.

Felhívjuk a Péterfia utcán és a Nagyerdei körút Klinikák és Medgyessy sétány közötti szakaszán élők figyelmét, hogy a pályakarbantartáshoz kapcsolódó bontási munkák zajjal járnak. A munkagépek és a munkafolyamatok okozta kellemetlenségekért elnézést kérünk és kérjük a türelmüket.

AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS

A Pallagi úti csomópont átépítéshez kapcsolódóan az autóbuszok 2019. június 15-én, szombaton reggel 6 órától közlekednek a terelőútvonalon!

10/10A/10Y-OS AUTÓBUSZ
· IT Services Hungary Kft./Doberdó utca irányába:
Egyetem tér – Nagyerdei körút – visszafordulás a Klinika épülete előtt a szervizúton – Nagyerdei körút – Egyetem tér- Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – visszafordulás a Gyógyszergyár fordulóban – Pallagi út – Móricz Zsigmond út, majd tovább az eredeti útvonalon.

Kimaradó megállóhely: a Pallagi út irányába lévő Szociális Otthon elnevezésű megállóhely

Az autóbuszok az IT Services Hungary Kft./Doberdó utca irányába található megállóhelyeken nem állnak meg!

· Nagyállomás irányába:
Móricz Zsigmond út – Pallagi út – visszafordulás a Gyógyszergyár fordulóban – Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Dóczy József utca – Egyetem tér – Nagyerdei körút – visszafordulás a Klinika épülete előtt a szervizúton – Nagyerdei körút – Egyetem tér, majd tovább az eredeti útvonalon.

Kimaradó megállóhelyek: a Nagyerdei körút irányába található Pallagi út és Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyek.
Az autóbuszok a terelőútvonalon csak az Auguszta irányába lévő Móricz Zsigmond elnevezésű  megállóhelyen megállnak.

12-ES AUTÓBUSZ
· Auguszta irányába:
Bolyai utca – Egyetem tér – Nagyerdei körút – visszafordulás a Klinika épülete előtt a szervizúton – Nagyerdei körút – Egyetem tér – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – visszafordulás a Gyógyszergyár fordulóban – Pallagi út – Móricz Zsigmond út, majd tovább az eredeti útvonalon.

Kimaradó megállóhely: a Pallagi út irányába lévő Szociális Otthon elnevezésű megállóhely
Az autóbuszok az Auguszta irányába található megállóhelyeken nem állnak meg!

13-AS AUTÓBUSZ
· Pallag irányába:
Egyetem tér – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út, majd tovább az eredeti útvonalon.

Kimaradó megállóhelyek: a Pallagi út irányába lévő Egyetem, Klinikák és Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyek.
Az autóbuszok a terelőútvonalon a Móricz Zsigmond út irányába lévő Dóczy József utca, az Auguszta irányába lévő Sportkollégium és a Pallagi út irányába lévő Auguszta elnevezésű megállóhelyeken megállnak.

· Segner tér irányába:
Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Dóczy József utca – Egyetem tér, majd tovább az eredeti útvonalon.

Kimaradó megállóhelyek: a Nagyerdei körút irányába lévő Pallagi út, Szociális Otthon és az Egyetem tér irányába lévő Klinikák elnevezésű megállóhelyek.

Az autóbuszok a terelőútvonalon az Auguszta irányába lévő Móricz Zsigmond út, a Dóczy József utca irányába lévő Auguszta, az Egyetem tér irányába lévő Egyetemi Sporttelep és a Dóczy József utca elnevezésű megállóhelyeken megállnak.

22-ES AUTÓBUSZ
Egyetem tér – Nagyerdei körút – visszafordulás a Klinika épülete előtt a szervizúton – Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapunál lévő forduló, majd tovább az eredeti útvonalon.

24-ES AUTÓBUSZ
Köztemető, főkapunál lévő forduló – Beczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút – visszafordulás
a Klinika épülete előtt a szervizúton – Nagyerdei körút, majd tovább az eredeti útvonalon.

A terelőútvonalon a Klinikák irányába közlekedő autóbuszok az Egyetem elnevezésű autóbusz megállóhelyen állnak meg. 

A Böszörményi út irányába közlekedő autóbuszok a Pallagi út irányába található Klinikák elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

Megértésüket köszönjük!

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.