Főoldal / Forgalmi hírek

Új autóbusz vonalak Debrecenben - Decembertől változik a DKV menetrendje

2019.11.15 Péntek 15:05

Az IT Services Hungary Kft. és a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. folyamatos fejlődésének köszönhetően az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az utazási igény az Egyetemi Innovációs Park irányába. A DKV Zrt. felmérést végzett a munkáltatóknál, melyből az derült ki, hogy a munkavállalók jelentős része a Tócóskert városrészből utazik az innovációs parkba.

A Társaság, az Egyetemi Innovációs Park irányába jelentkező megnövekedett utazási igények kiszolgálása érdekében 14-es és 50-es jelzéssel új járatokat indít, valamint módosítja a 10A, 11-es, a 22-es és 24-es autóbuszok útvonalát. A változtatásoknak köszönhetően jelentősen javulhat az egyes városrészek elérési, szolgáltatási színvonala.  A módosítást 2019. december 2-án üzemkezdettől vezeti be a DKV Zrt.

Menetrendi változások, 2019. december 2.:

11-es autóbusz (menetrend)
Debrecen egyik leghosszabb autóbusz vonala. Emiatt az autóbuszok közlekedése nagyon zavar érzékeny, negatív hatással van rá a megnövekedett autóforgalom, nehezen tartható a menetrend. Jelentős késések tapasztalhatóak az autóbuszok közlekedésében, különös tekintettel a reggeli és délutáni csúcsidőszakban.

A pontos menetrend tarthatósága érdekében a járatot „ketté vágjuk”, a kimaradt területre pedig, részben új útvonallal,  új járatot indítunk.

A 11-es autóbuszok új útvonala:
Segner tér – Pesti utca – Mester utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Csapó utca – Kassai út – Sámsoni út – Budai Nagy Antal utca – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca.

14-es járatszámmal, új autóbusz indul (menetrend)
A 11-es autóbusz útvonalának módosítása kapcsán, a Mester utca és az Egyetemi Innovációs Park összeköttetését biztosítja. Az új járat bevezetésével közvetlen, rövid és gyors összeköttetés valósul meg a Csigekert, a Liget Lakópark, a Nagyállomás, a Helyközi-autóbuszállomás, a Kenézy Gyula Kórház és az Egyetemi Innovációs Park között. Az új autóbusz vonal közvetlen eljutási lehetőséget biztosít a Bethlen utca Rendelő Intézet és a Kenézy Gyula Kórház között.

A 14-es autóbusz útvonala:
Nagyállomás – Petőfi tér – Erzsébet utca – Külsővásártér – Nyugati utca – Segner tér – Hatvan utca – Bethlen utca – Mester utca – Bartók Béla út – Csigekert utca – Szabó Lőrinc utca – Károli Gáspár utca – Vezér utca –IT Services Hungary Kft.

A Segner téren az utazási igényeknek megfelelő irányba, átszállási kapcsolatot biztosítunk a 11-es és 14-es autóbusz között, mely igazodik majd az Egyetemi Innovációs Park munkarendjéhez.

22-es és 24-es autóbusz (22-es menetrend, 24-es menetrend)
Az Egyetemi Innovációs Parkba, a Tócóskertből érkező munkavállalók eljutási lehetőségeinek javítása érdekében változik az autóbuszok útvonala:

22-es autóbusz útvonala:
Vincellér utca – István út – Kishegyesi út – Pesti utca – Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Nagyerdei körút, majd tovább az eredeti útvonalon.

24-es autóbusz útvonala:
Eredeti útvonal – Nagyerdei körút – Dóczy József utca – Kartács utca – Doberdó utca – Böszörményi út – Pesti utca – Kishegyesi út – István út – Vincellér utca.

50-es járatszámmal, még egy új autóbusz vonalat indítunk (menetrend)
A 22-es és 24-es autóbuszok útvonal módosítása miatt, annak érdekében, hogy a Tócóskertből érkező utasok részére az átszállási kapcsolat megvalósuljon az Egyetemi Innovációs Park felé, újra bevezetjük az 50-es autóbuszt.

Az 50-es autóbusz útvonala:
Doberdó utca – Vezér utca – IT Services Hungary Kft. – Vezér utca – Doberdó utca.

10A jelzésű autóbusz (menetrend)
Munkanapokon a napközben 9 és 13 óra között közlekedő, eddigi 10A jelzésű járatok december 2-től 10-es jelzéssel az IT Services Hungary Kft.-ig közlekednek.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében, kérjük utasainkat, hogy indulás előtt, a menetrendről mindig tájékozódjanak!

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.