Főoldal / DKV Közlekedéstörténeti Emlékszoba

DKV Közlekedéstörténeti Emlékszoba

Magyarország negyedik legrégebbi közlekedési társasága, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. fontosnak tartja, hogy a ma még fellelhető közlekedéstörténeti eszközöket, tárgyakat elérhetővé tegye az érdeklődők számára. Ezek nemcsak a Társaságnak fontosak, hanem mindenkinek, hiszen a helyi közösségi közlekedés történelme része Debrecen történelmének is.

A DKV Közlekedéstörténeti Emlékszoba kialakításának a gondolata hosszú évekkel ezelőtt merült fel, a személyi és technikai feltételek pedig 2015. nyarán tették lehetővé azt, hogy az országban elsőként, gyakorlatilag állandó kiállítás formájában egy helyen legyen látható a debreceni közösségi közlekedés több, mint 130 éves történelme.

Az emlékszobában jelenleg közel ezer tárgy található, az egyszerű vonaljegytől kezdve a korhű egyenruháig. A legrégebbi tárgy az 1906-os kiadású „Utasítás a Debreczeni helyi vasút vonalán teljesítendő végrehajtó szolgálat tárgyában.” című kisméretű füzet.

A tárgyakat mintegy 50 elhivatott, az értékek megőrzését fontosnak tartó munkatárs, régi és mai dkv-s kolléga díjmentesen bocsájtotta a gyűjtemény rendelkezésére.

A DKV Közlekedéstörténeti Emlékszoba reggel 9.00 órától délután 13.00-ig látogatható, előzetes bejelentkezés alapján akár hétvégén, illetve a nyitvatartási időn túl is.

Várjuk látogatóinkat!

DKV Közlekedéstörténeti Emlékszoba
4025 Debrecen, Salétrom utca 3. sz.

Nyitva:
- hétköznap 09.00 – 13.00
- előzetes bejelentkezés alapján hétvégén is


ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
A DKV Zrt. ügyfélszolgálati
feladatait a
DV PARKING Kft. látja el
Ugrás az
elérhetőséghez >>
DKV REKLÁM
Látható, feltűnő,
egyedi!
Ugrás a
reklámoldalra >>
JÁRMŰVEINK
Tekintse meg
járműparkunkat!
Ugrás az
oldalra >>
.